Loading...

De Domtoren AR

-Persbericht-

De Domtoren is toch weer te bewonderen.

Een tijdloze en ingepakte Domtoren, sinds 29 april is dat wat Utrechters en bezoekers aan de stad zien als ze naar de Domtoren kijken. De vier wijzerplaten en acht wijzers zijn voor een renovatie van de toren gehaald, en de gehele toren staat in de steigers voor een langdurig renovatieproject.

Via de Domtoren AR app is het icoon van Utrecht nu toch weer te bewonderen. Met deze nieuwe app, die gebruik maakt van Augmented Reality, kan iedereen de Domtoren weer bekijken en leer je meer over de renovatie. De app is voor iedereen gratis te downloaden voor iPhone.

De aanleiding voor de ontwikkeling van de applicatie waren de reacties op social media over het verwijderen van de klok en de langdurige renovatie. Hierdoor moeten liefhebbers en bezoekers aan de stad de Domtoren misschien wel 4 jaar missen. AR-bureau BLUF hoopt met deze app op een ludieke wijze de bezoekers aan de stad en liefhebbers van de Domtoren wat meer te vertellen over de renovatie en de toren in AR te ervaren.

Deze applicatie is een idee en productie van BLUF, VisualChefs en Crossup.tech. De app is gratis te downloaden voor iOS via https://apps.apple.com/nl/app/de-domtoren-ar/id1473948276!

Augmented reality, kortweg AR, betekent ‘toegevoegde realiteit’. Je kent de techniek waarschijnlijk van het spel Pokémon Go, één van de grootste successen van Augmented Reality.

Over de makers

Deze applicatie is een idee en productie van BLUF, VisualChefs en Crossup.tech. De applicatie is niet geassocieerd met de Gemeente Utrecht of de Domtoren.

Makers

  • Peter Dijkstra Unity3D
  • Tim Bakker 3D design / animation
  • Jean-Paul Franssen Unity3D
  • Wilco de Ruiter Productie
  • Jan Luc Zandjans Concept / UX design

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bel, chat, mail of kom langs! Wij houden kantoor in het prachtige Haarlem en hebben heerlijke koffie.